Парфуми можуть бути причиною мігрені, - дослідження

Парфумерні вироби можуть бути причиною мігрені, а також алергічних реакцій, до яких чутлива третина людей

Результати досліджень, присвячених впливу ароматів на людей, наводяться в новій книзі австралійської письменниці Кейт Грінвелл, повідомляє The Independent.

Згідно Грінвелл, фахівці показали, що приблизно третина людей чутлива до парфюмерних ароматів, що проявляється в появі головного болю, астмі.

Результати іншого дослідження, проведеного ученими з Федерального університету Пернамбуку у Бразилії, свідчать про те, що близько 70 відсотків пацієнтів з мігренню починають скаржитися на головний біль після 25 хвилин дії летких речовин. При цьому духи, туалетна вода і дезодоранти викликали погіршення самопочуття в 75 відсотках випадків.

Як відмічає письменниця, багато компонентів духів є синтетичними речовинами, і ці інгредієнти - комерційна таємниця, в результаті алергіки не можуть передбачити, яка речовина може викликати у них реакцію гіперчутливості. Крім того, природні ефірні олії, що є основою багатьох ароматів, можуть мати токсичний ефект, що проявляється в ураженнях печінки і інших органів.