Аваков пояснив, чому засекречено розслідування вбивства Шеремета

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков пояснив, чому засекретили всі судові рішення у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета

Про це він розповів під час сьогоднішнього брифінгу, передає Лига.net.

За його словами, ініціатива рішення щодо засекречування судових рішень у справі вбивства журналіста виходила саме від слідства.

"Слідство не може проходити під відеокамерами і під постійною увагою фрілансерів-журналістів. Наслідок - це процес, який передбачає деяку закритість", - зазначив Аваков.

Відповідаючи на питання, чому таке рішення було прийнято тільки через рік після вбивства, Аваков сказав:

"Коли ви будете працювати слідчим, то будете формулювати, як повинні проходити слідчі дії. Тому, що так вирішило наслідок, я є не процесуальним керівником".

"Слідча група відпрацьовує низку робочих версій. Без рішень суду неможливо проводити слідчі дії. З огляду на, що це провадження має велике суспільнк навантаження, ми звернулися до суду, щодо закриття інформації в реєстрі. Суд погодився, і ми працюємо", - додав своєю чергою голова Національної поліції Сергій Князєв.

22 вересня в Головному слідчому управлінні (ГСУ) Нацполіціі заявили, що засекретили всі судові рішення у справі про вбивство журналіста для захисту життя осіб, "які беруть участь у кримінальному судочинстві".