Бойовики "ДНР" запустили "віджатий" російський завод

Бойовики "ДНР" заявили про запуск Юзівського металургійного заводу (колишній Донецький електрометалургійний завод), який вони захопили влітку 2016 року

Про це заявив ватажок "ДНР" Олександр Захарченко, повідомляє "РБК".

Завод, що належив "Мечелу", у липні 2016 року захопили бойовики "ДНР" і підприємство перейшло під управління "Мінпромторгу ДНР". Так звана влада "ДНР" тоді заявила, що готова повернути майно підприємства "Мечела", якщо російська компанія сама його перезапустить.

"Мечел" зупинив завод потужністю понад 1 млн т сталі на рік ще у 2012 році на тлі падіння попиту на його продукцію.

За даними ЗМІ, компанія вивчала юридичні можливості для повернення контролю над заводом. Яке прийнято рішення - наразі не відомо.

За словами Захарченка, першу продукцію з Юзівського метзаводу планується отримати у жовтні. Зараз ціни на сталь дозволяють металургам працювати з повним завантаженням, але ватажок "ДНР" заявив про плани виробляти близько 30 тис. т сталі щомісяця - тобто завод буде завантажений на третину потужності.

Як повідомив Захарченко, частина продукції піде на експорт. При цьому він не уточнив, куди і через які торговельні представництва будуть організовані поставки.