Через відвід судді важливий фігурант справи "Беркуту" лишився без запобіжного заходу

Печерський райсуд міста Києва через відвід судді відклав розгляд клопотання прокуратури про обрання запобіжного заходу заступнику начальника Департаменту превентивної діяльності Нацполіції Анатолію Серединському

Про це повідомляє Еспресо.TV.

На початку судового засідання прокурор оголосив відвід судді Віталію Писанцю, тому що, на думку державного обвинувачення, суддя нібито є "упередженим", тому що не розглянув 29 вересня клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою Серединського.

"Прокуратура направила до Печерського райсуду клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою для Серединського ще 29 вересня. З того часу пройшло 72 години і суддя призначив розгляд цього клопотання лише зараз, коли процесуальні терміни вже минули. Тому сторона обвинувачення вважає суддю Писанця упередженим та оголошує йому відвід", - оголосив прокурор.

Своєю чергою адвокати Серединського заперечували у задоволенні цього клопотання. Вони наголошували, що 29 вересня Серединського ніхто не затримував, й на засідання суду він прибув самостійно.

ПІсля цього суддя відклав розгляд справи до обрання автоматизованою системою суду нового слідчого судді.