Кількість військ Росії на Донбасі дорівнює майже всім силам армій НАТО, - Матіос

На Донбасі наразі перебуває військова сила Росії, яка дорівнює силам майже всіх європейських країн-членів НАТО

Про це в ефірі "112 Україна" заявив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос.

Він перерахував зброю, яку зараз застосовують на окупованих територіях, та назвав її кількість.

Він зауважив, що наразі на окупованих територіях знаходяться 650 танків, 1310 бойових броньованих машин, 500 одиниць артилерії різних калібрів, 260 одиниць реактивних систем залпового вогню та близько 100 зенітно-ракетних комплексів. При цьому вся ця зброя є російською.

За його словами, зараз на сході України перебувають три тисячі росіян у складі двох батальйонно-тактичних груп і однієї ротно-тактичної групи.

Матіос перерахував російські військові частини.

"Батальйонно-тактична група 333-го парашутно-десантного полку 98-ї повітряно-десантної бригади з постійним місцем дислокації в місті Іваново РФ, а зараз перебуває в місті Донецьк. Друга батальйонно-тактична російська група - 20-а окрема мотострілкова бригада 49-ї армії з постійним місцем дислокації місто Ставрополь Південного військового округу, зараз перебуває у місті Сніжному. Ротно-тактична група – місто Новоросійськ. Десантно-штурмова бригада – зараз перебуває у місті Луганськ. 155-а бригада морської піхоти з дислокацією у Владивостоці, 61-а бригада морської піхоти з міста Спутнік Мурманської області", - наголосив він. 

Матіос зауважив, що загальна кількість росіян на окупованих територіях становить 11 тисяч, серед яких три тисячі кадрових військових.

До першого військового корпусу "1 АК ДНР", який перебуває у місті Донецьк, входять 5 бригад, 3 окремі полки, 8 окремих батальйонів, 2 окремі роти, 5 батальйонів територіальної оборони, понад 18 тисяч осіб. У нього на озброєнні є 350 танків, 600 бойових броньованих машин, 250 гармат та 130 РСЗВ. 

Тим часом у "2 АК ЛНР" нараховується 4 бригади, 2 окремих полки, 6 окремих батальйонів, 8 батальйонів територіальної оборони і 2 окремі роти. Вони мають 155 танків, 300 бойових броньованих машин, 110 гармат та 40 РСЗВ.