На Чернігівщині затримано банду автозлодіїв, які "обчистили" десятки гаражів

У Чернігівській та Київській областях зловмисники обікрали десятки гаражів та угнали декілька машин, вони були затримані після чергового вояжу на території Чернігова

Про це повідомляє прес-служба Національної поліції.

Під час спланованої операції кримінальна поліція Головного управління Нацполіції в Чернігівській області затримала в Чернігові авто із підозрюваними у скоєнні десятків крадіжок з автокооперативів.

Автомобіль, на якому пересувалися підозрювані, в угоні не значився. Навіть власник у телефонній розмові з поліцейськими стверджував, що автомобіль знаходиться в гаражі й до останнього не вірив у крадіжку. Лише коли поліція привезла його в гараж, чоловік ледь не зомлів - всередині було пусто.

Двоє підозрюваних зізналися, що вночі, пошкодивши навісний замок гаражу, їх кримінальне тріо заволоділо легковиком Opel Astra. Тож невдовзі з оперативниками вже спілкувався й третій учасник злочинної групи.

"Двоє киян та житель Бобровицького району Чернігівщини почали згадувати всі свої «подвиги», яких нарахували декілька десятків. Молодики обкрадали гаражні кооперативи на Чернігівщині та Київщині. Пересувалися на автівці, спеціально придбаній для скоєння злочинів", - зазначається у повідомленні.

Молодики зривали навісні замки (так само вправно розправлялися і з врізними) та вивозили крадене добро, щоб збути перекупникам. В деяких гаражах автовласники навіть залишали ключі від автівок, чим полегшували життя злочинцям.

Поліція Чернігівщини проводить розслідування в рамках відкритих кримінальних проваджень за частиною 2 статті 289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння автотранспортом) та частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка).