Росія стала другим інтернет-провайдером в КНДР

Дочірня компанія РЖД "Транстелеком" проклала інтернет в Північну Корею, що може подвоїти пропускну здатність з'єднання в КНДР

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на фахівців кібербезпеки з компанії FireEye.

У FireEye підтвердили створення нового підключення, перевіривши таблиці маршрутизації. До цього інтернет в КНДР йшов через китайську державну компанію China United Network Communications Ltd.

На думку директора компанії по азіатсько-тихоокеанському регіону Брайса Боланда (Bryce Boland), підключення через Росію допоможе Північній Кореї уникнути обмежень в разі тиску США, так як тепер американцям доведеться домовлятися відразу з двома країнами. У свою чергу для Росії це спосіб зрозуміти, що являє собою КНДР, зазначив він.

У "Транстелекомі" на питання журналістів по телефону відповідати відмовилися, а по електронній пошті оперативної відповіді Bloomberg отримати не вдалося.

"Транстелеком" - дочірня компанія РЖД, яка, згідно з інформацією на офіційному сайті, входить в п'ятірку найбільших російських провайдерів. Компанія володіє оптоволоконною мережею вздовж залізниць від Санкт-Петербурга до Владивостока.

Припускається, що з'єднання проклали через міст дружби - єдиний зв'язок між кордонами Росії та КНДР. Це відповідає карті з'єднань на сайті "Транстелекому".

null

Міст на кордоні Росії і КНДР. Фото Google Earth

У прес-службі "Транстелекому" повідомили, що компанія «історично має стик магістральних мереж зв'язку з Північною Кореєю за договором з Korea Posts and Telecommunications Corp, який укладено в 2009 році".