Скульптори створили пам'ятник, який слідує за полярним колом

На ісландському острові Грімсі встановили восьмитонний бетонний пам'ятник, який позначає розташування лінії північного полярного кола

Про це повідомляє Lonely Planet.

Спеціальна команда буде пересувати його протягом року, щоб пам'ятник слідував за переміщенням лінії. Північне полярне коло слідує за зміною осі Землі на півночі екватора. У цій точці  можна спостерігати полярний день (24-годинний освітлений сонцем день, який ще часто називають "білою ніччю") та полярну ніч (24-годинну безсонячну ніч). Гігантська куля буде слідувати за рухом і міняти положення приблизно на 14 метрів щорічно.

Ініціатором встановлення круглого пам'ятника виступила адміністрація міста Акюрейрі - вона хотіла створити символ північного полярного кола. На острів кулю доставляли спочатку в кузові вантажівки, а потім - на паромі.

"Куля уособлює те, як ми рухаємося у всесвіті. Це розширює свідомість, і вже точно ставить важливіші питання, ніж Дональд Трамп та інше. Наприклад, куди ми йдемо"- прокоментував Стів Крістер, один з авторів пам'ятника в студії Studio Granda.