Закон про реінтеграцію дасть Порошенку право вводити війська, - Луценко

До законопроекту щодо реінтеграції Донбасу будуть внесені певні зміни, він визначатиме деякі повноваження президента Петра Порошенка

Про це під час брифінгу у Верховній Раді заявила представник президента в парламенті, депутат від БПП Ірина Луценко, повідомляє Еспресо.TV.

Вона зауважила, що законопроект мають намір внести на розгляд Ради до четверга, аби проголосувати за включення його до порядку денного. 

"Ми б його вже не називали як законпроект про реінтеграцію, а називаємо його робочою назвою "Стратегія з відновлення територіальної цілісності України: звільнення Донбасу", - наголосила Луценко.  

За її словами, до законопроекту буде включено поняття Росії як агресора, буде визначено відповідно до 51 ст. статуту ООН дії України вже не як антитерористичну операцію, а як самооборону держави.

"Це дає можливість вводити війська, застосовувати збройні формування у будь-який період на невизначений термін. Вводяться повноваження президента через розгляд Ради вводити війська, можливість введення надзвичайного стану, військового стану і т.д. Вводиться об'єднаний штаб", - підсумувала Луценко.  

Читайте також: Скасування АТО та повернення Донбасу. Що пропонується