Дубай створює криптовалюту для дрібних покупок

Дубайська компанія Emcredit і британська Object Tech Group почали спільну роботу над створенням emCash - криптовалюти, якою можна буде розрахуватися за роздрібні покупки в еміраті Дубай

Про це повідомляє Arabian Business.

Криптовалюта emCash є частиною гаманця emPay, випущеного Emcredit для розвитку безконтактних платежів. Жителі ОАЕ зможуть розплачуватися за допомогою emCash через смартфони. Передбачається, що транзакції з використанням emCash будуть більш надійними, а продавці отримуватимуть гроші миттєво, оскіяльки не доведеться чекати на обробку операцій із боку фінансових посередників.

"Цифрова валюта має різні переваги: ​​прискорену обробку, меншу складність і вартість. Це змінить спосіб життя та ведення бізнесу в Дубаї, а також стане гігантським стрибком для міста в області інновацій", - розповів заступник гендиректора фонду Dubai Economy, що контролює Emcredit, Алі Ібрагім.

Гендиректор Emcredit Муна Аль-Кассаб зазнчив, що emCash знижує ймовірність шахрайства, а також інфляцію, оскільки валюта видається в режимі реального часу, виходячи з фактичного попиту.

Використання для оплати послуг класичних криптовалют - біткоїнів - дорожче через високу комісію, що складає близько $3,5 за транзакцію. Якщо треба обміняти $10 тис., це не проблема, але коли мова йде про чашку кави, операція стає невигідною. У Дубаї планують таким чином вирішити цю проблему.