Муженко розповів, в чому вбачає свою провину за вибухи в Калинівці

Начальник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко вважає себе відповідальним за вибухи на складі боєприпасів у Калинівці

Про це він заявив в інтерв’ю ZIK.

"Я вважаю себе відповідальним за те, що сталося у Калинівці, оскільки це об'єкт Збройних Сил. Але я не хотів би, щоб ті проблеми та недоліки, які мали місце в організації охорони та убезпеченні таких об'єктів, були покладені тільки на мене особисто та моїх підлеглих", - розповів Муженко.

За його словами, його вина, в першу чергу, полягає в недостатньо твердій позиції вимагання відповідних процедурних моментів та у вирішенні існуючих проблем для якомога швидшого убезпечення арсеналу.

"Ми повинні чітко розуміти масштаби та обсяги цієї проблеми. Ці мільйони тонн боєприпасів - залишки від колишньої радянської армії. Деякі з арсеналів взагалі планувались до розформування. З початком російсько-української війни було прийнято відповідне рішення щодо ліквідації деяких баз та складів зброї", - прокоментував він.

Начальник Генштабу заявив, що склад у Калинівці був одним із тих арсеналів, які у перспективі повинні були бути ліквідованими.

"Питання щодо евакуації відповідних матеріальних засобів зі східної України виникло не як наслідок відповідних подій, які були у Сватово та Балаклії. Мною було прийнято рішення про переміщення цих запасів набагато швидше, ще у 2015-му році. Але обсяги переміщень матеріальних засобів є дуже значними", - зазначив Муженко.

За його словами, є певні проблеми і в транспортуванні, і в завантаженні цих боєприпасів.