На Донеччині затримали командира розвідки батальйону "ДНР"

Поліцейські затримали 46-річного чоловіка, який три місяці працював на бойовиків, після чого повернувся додому

Про це повідомляє прес-служба Волноваського відділу поліції.

Екс-бойовик розповів, що працював на бойовиків через гроші. Він добровільно подав документи, а наступного дня його відвезли на територію аеропорту, де точилися бої.

Новобранець визвався очолити розвідувальну роту, бо мав необхідні військові навички. Отримавши звання єфрейтор, він зібрав роту з 11 чоловіків. Всім видали екіпірування, автоматичну зброю, а командиру пістолет "Макарова".

"Наступного дня приїхав "головний", його представили як "Моторола". Ватажок бойовиків поставив завдання для усіх підрозділів, в тому числі для представників розвідки. В наші обов’язки входило стеження за пересуванням техніки українських військових та за місцезнаходженням "живої сили", - розповів затриманий поліцейським.

Зазначається, що отриману інформацію передавали безпосередньо помічнику "Мотороли". Кожного місяця платили зарплатню не більше 4 тис. грн.

"На початку січня 2015 року командир вже "дослужився" до звання сержант, але почав планувати покинути лави бойовиків. Крапкою став випадок, коли він знайшов під руйнуваннями шістьох молодих хлопців – українських захисників. Чоловік розповідає, що більше не міг бачити страждання та людські втрати, тому написав рапорт на відпустку та втік", - повідомляють у прес-службі.

Колишньому бойовику загрожує кримінальна відповідальність згідно за ст. 260 (створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності) Кримінального кодексу України.