На Миколаївщині затримали банду, ватажок якої мав військове посвідчення окупованого Криму

На Миколаївщині СБУ разом з поліцією затримали двох учасників угруповання, які вимагали $100 тис з фермера, а їхній ватажок мав військове посвідчення окупованого Криму

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Правоохоронці встановили, що зловмисники погрожували фізичною розправою фермеру та його родині за нібито не повернення боргу постачальнику пального", - йдеться у повідомленні.

Силовики затримали одного зловмисника під час спроби підпалу техніки фермерського господарства. В його машині знайшли револьвер системи "наган" та 12 пляшок із запалювальною сумішшю.

За фактом порушення відкрили кримінальне провадження. Після цього співробітники СБУ обшукали учасників угруповання за місцем проживання у Кіровоградській області.

"Під час них правоохоронці вилучили дві гранати РГД-5, пістолет "ФОРТ-12Р", майже сто набоїв різного калібру та два спецзасоби для негласного зняття інформації. У ватажка угруповання також виявлено посвідчення так званого "Військового комісаріату Республіки Крим", видане окупаційною владою", - зазначають у прес-службі.

За інформацією СБУ, замовник розправи над фермером - ділок з окупованого півострова. Наступними жертвами банди мали стати ще кілька підприємців з різних областей України.

Затриманим планується оголосити підозру за ч. 3. ст. 355 Кримінального кодексу України. Наразі тривають невідкладні слідчі дії.