Samsung заробить на iPhone X на $4 млрд більше, ніж на Galaxy S8

Компанія Samsung заробить на продажу деталей для iPhone X більше, ніж на деталях для власного смартфона Galaxy S8

Про це свідчать дані дослідження Counterpoint Technology Market Research, передає ain.ua.

За підрахунками експертів, продаж компонентів iPhone X принесе Samsung на $ 4 млрд більше, ніж компанія заробить на деталях для Galaxy S8 упродовж 20 місяців після виходу на ринок iPhone X на початку листопада.

За попередніми даними, Apple продасть 130 млн iPhone X. На кожному з них Samsung заробить $110. Водночас продажі Galaxy S8 очікуються на рівні 50 млн одиниць, на кожному смартфоні компанія заробить $202. У підсумку різниця складе трохи більше $4 млрд.

За прогнозом аналітиків S&P, в 2017 році Apple і Samsung стануть компаніями з найбільшою виручкою, за виключенням китайських банків. Але Apple потрібні екрани та пам'ять від Samsung, щоб виробляти iPhone. У свою чергу, Samsung потрібні замовлення Apple, що стимулюють бізнес із виробництва компонентів.

Неймовірний попит Apple на компоненти (компанія продає понад 200 млн iPhone на рік) обмежує вибір постачальників. Samsung є одним із небагатьох, хто може зробити потрібні чіпи пам'яті. Щодо OLED-дисплеїв, які Apple використовує в iPhone X, потреби компанії може задовольнити тільки Samsung.

Samsung приніс Apple дві третини з $215,64 млрд виторгу за 2016 фіскальний рік. Apple приніс південнокорейської фірмі 35% від загальної виручки у $195 млрд за 2016 рік і понад половину з $25,6 млрд операційного прибутку.