Тарута організував фейкові "слухання" Конгресу США щодо корупції в НБУ, - ЗМІ

У підвалі Капітолія влаштували зйомки фіктивних слухань американського Конгресу для українського телебачення

Про це повідомляє The Daily Beast.

"Колишній американський законодавець обманув новоспеченого конгресмена, спонукаючи його до організації фейкових слухань, які транслювалися на українському телебаченні від імені тіньового лобіста", - йдеться у повідомленні.

Так, колишній колишній законодавець Мак Коні, використовуючи зв'язки, зарезервував кімнату у підвалі Капітолію для організації "слухань" щодо українського банківського сектору.

Зазначається, що фальшиве слухання транслював український канал NewsOne, який представив цей захід, як "слухання комітета Конгресу з фінансових питань". При цьому на "слуханні" не був присутній жоден діючий член парламенту США.

Так, на "слуханнях" були оприлюднені докази про найвищий у світі рівень корупції в НБУ.

Серед учасників заходу були народний депутат Сергій Тарута, екс-співробітник НБУ Олександр Завадецький, та Джеймс Вулсі, колишній директор ЦРУ під президентством Білла Клінтона, який також працював радником кампанії президента Трампа. 

"Брошуру, яку було розіслано учасникам, VoxUkraine оцінив як таку, що містить в основному правильні дані про НБУ, але з маніпулюванням майже у всіх випадках", - пише видання.