Журналіст розповів, ким були чеченці, які проривалися через кордон до України

Чеченці, які проривалися через російсько-український кордон у селищі Тьоткіне Курської області, можуть бути борцями за свободу і незалежність Ічкерії, що проходять по російським пошуковим базам як "бойовики"

Про це журналіст Юрій Бутусов написав на своїй сторінці у Facebook.

Під час прориву двоє чеченців загинули, один був захоплений, ще одному вдалося прорватися.

За даними журналіста, ім'я одного із загиблих чеченців -  Арбі Хож-Баудіновіч Бантаєв, йому 36 років. Ім'я другого невідоме. Росіяни захопили в полон 31-річного Магомеда Ельмурзаєва. В Україну нібито вдалося прорватися 36-річному Алі Демільханову.

Як йдеться у повідомленні, 16 вересня в Хасав'юрті машина з трьома чеченцями була зупинена для перевірки документів поліцією. Чоловіки відкрили вогонь з пістолета, поранили обох російських поліцейських і зуміли сховатися. В їх салоні виявили дев'ять гільз від пістолета ПМ.

"Імовірно, вся група мала тільки один пістолет для самозахисту. Вочевидь, що після цього бою, чеченці вирішили прориватися в Україну. Однак на самому кордоні чеченців все-таки виявили. З одним пістолетом вони зробили, що могли. Дивно, як вдалося втекти Демільханову. Поки не було повідомлень про перетин чеченцем кордону з Україною, підтверджених українськими джерелами", - написав Бутусов.

Згідно з інформацією від правозахисного товариства "Меморіал" та з даними з російських пошукових баз, в сім'ї Бантаєвих кілька членів сім'ї загинули від рук російських спецслужб.