"Справа 2 травня": ватажка "тітушок" Одеси лишили під вартою

Судова колегія Апеляційного суду Одеської області розглянула скаргу адвоката організатора масових заворушень 2 травня 2014 року Сергія Долженкова (він же "Капітан Какао")

Суд залишив без змін ухвалу Київського райсуду Одеси про тримання підсудного під вартою, повідомляє "Укрінформ".

"Суд заслухав доводи сторін захисту та звинувачення й постановив: відмовити у задоволенні скарги підслідчого Долженкова на ухвалу Київського райсуду Одеси про тримання його під вартою терміном 60 діб. Ухвалу суду першої інстанції суд залишив без змін", - озвучив вердикт головуючий суддя Вадим Прібилов.

Судова колегія врахувала доводи прокурора Юрія Богомолова, який заперечив проти задоволення клопотання сторони захисту про звільнення підсудного Долженкова з-під варти. На його думку, скарга подана стороною захисту з метою "затягування часу і перешкоджання розслідуванню".

Як зазначив прокурор, слідство обгрунтовано звинувачує Долженкова в тяжкому злочині - посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, вчинене групою осіб за попередньою змовою.     

Суд визнав непереконливими доводи адвоката Ольги Балашової, що її підзахисного Долженкова "незаконно затримано 18 вересня співробітниками СБУ і прокуратури, які не мали на те відповідних повноважень".