В аеропорту "Харків" посилили заходи безпеки через загрози обмежень перельотів з ЄС

Міжнародний аеропорт "Харків" посилив заходи безпеки після рекомендацій Європейського агентства авіаційної безпеки щодо обмеження польотів до кількох аеропортів східного регіону України

Про це повідомляє УНІАН з посилання на прес-службу аеропорту.

 "Керівництво аеропорту завжди підтримувало заходи щодо безпеки польотів на стратегічному високому рівні. Водночас, із огляду на занепокоєння Європейського агенства ми посилили рівень нівелювання можливих загроз", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на вхідній групі терміналів чергують посилені наряди служби адмбезпеки, встановлено додаткове обладнання попереднього огляду. Також організовано три додаткових цілодобових поста охорони периметру аеропорту, периметр поста з охорони резервуарів з пальним захищено сучасною системою інженерного захисту.

В аеропорту встановлено додаткові системи освітлення, виставлено шість блокпостів сторожових собак, навчених пошуку вибухівки, а в структурі служби адміністративної безпеки створено кінологічне відділення.

Як повідомляється, найбільш небезпечні для польотів ділянки аеропорту цілодобово патрулюють спільні наряди поліції та прикордонників.

В аеропорті наголошують, що Європейське агенство ще не прийняло остаточне рішення про припинення міжнародного авіасполучення зі сходом України.