Комітет Сенату США з розвідки визнав втручання Росії у вибори президента

Комітет Сенату США з розвідки погодився з висновками розвідувальної спільноти (ICA) щодо спроб Росії вплинути на вибори президента США в 2016 році

Про це повідомляє The Washington Post.

"Між членами та персоналом існує консенсус, що ми довіряємо висновкам ICA", - заявив голова комітету сенатор Річард Берр.

За даними розвідувальної спільноти, Росія стоїть за хакерською атакою на сервери Національного комітету Демократичної партії та злам електронної пошти керівника штабу Гілларі Клінтон Джона Подеста. Також комітет Сенату погодився з висновками ІСА про те, що росіяни намагалися маніпулювати громадською думкою, розповсюджуючи неправдиву інформацію через соцмережі.

Берр також зазначив, що "питання про змову все ще залишається відкритим" і не буде вирішено до завершення роботи комітету на початку 2018 року.

Берр і заступник голови комітету Марк Ворнер зазначили, що комітет взяв інтерв'ю у понад 100 людей і переглянув понад 100 тис. документів, багато з яких надали представники розвідки, внутрішнє коло президента Трампа та колишні члени адміністрації Обами.

За словами Берра, слідчі "вичерпали кожного індивідуума", з яким вони могли б розмовляти в кількох областях зонда, наприклад, зустріч квітня 2016 року в готелі Mayflower у Вашингтоні.

Берр також зазначив, що комісія провела інтерв'ю з 7 людьми щодо зустрічі в готелі Mayflower у Вашингтоні в квітні 2016 року і що "показання всіх були послідовні".

Сенатор додав, що слідчі не знайшли жодних доказів недобросовісної діяльності представників кампанії Трампа.

Крім того, комітет нічого не з'ясував, намагаючись перевірити подробиці непристойного досьє щодо справ Трампа в Росії, головним чином тому, що його автор, британський екс-розвідник Крістофер Стіл, відмовив комітету в розмові про джерела та про те, хто заплатив за збір доповіді.