Кореспондента НТВ видворили з України

СБУ ухвалила рішення про примусове повернення до Росії пропагандиста російського телеканалу НТВ В’ячеслава Немишева

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Поліція затримала журналіста 4 жовтня у Києві за скоєння дрібного правопорушення. 

Зазначається, що під час встановлення його особи правоохоронці виявили акредитаційне посвідчення фейкового "Міністерства інформаційної політики ДНР", так звану "военную акредитацию", що й стало підставою для перевірки затриманого.

СБУ встановила, що Немишев з весни 2016 до осені 2017 року "працював" на тимчасово окупованій терористами території України.

"Він підготував низку брехливих антиукраїнських матеріалів для ЗМІ на замовлення російських кураторів та в інтересах верхівки бойовиків для виправдання та популяризації їх протиправної діяльності в інформаційному просторі. Через діяльність, яка шкодить національним інтересам України, після проведення відповідних процесуальних дій 5 жовтня о четвертій ранку Немишева було примусово повернуто до Росії на пункті пропуску "Сеньківка", - йдеться у повідомленні.

Російському пропагандисту заборонили в’їзд до України терміном на три роки.

"Згідно з досягнутими домовленостями та для запобігання штучних звинувачень Росії в псевдоутисках російських журналістів СБУ поінформувала про цей факт представників міжнародних і вітчизняних громадських об’єднань, що працюють у сфері захисту свободи слова", - наголошують у прес-службі.