Ми живемо в країні, де продовжує діяти ганебний закон Ківалова-Колесніченка, - Княжицький

Микола Княжицький разом з групою народних депутатів ініціювали внесення проект "Закону про забезпечення функціонування української мови як державної" до порядку денного сесії та ухвалити його вже цього року

Ініціаторами виступили 76 депутатів різних політичних сил, які об’єдналися навколо наболілого мовного питання, передає Еспресо.TV.

"Закон про застосування української мови як державної підтриманий комітетом з питань культури і духовності, і хочемо наполягти на тому, щоб він негайно був винесений на розгляд у сесійну залу" - наголосив голова комітету з питань культури і духовності Верховної Ради Микола Княжицький.

Він зазначив, що дуже багато абсолютно несправедливих спекуляцій здійнялося після прийняття закону про освіту – позитивного й реформаторського.

"Зокрема, ст. 7, яка лише урівнює українську мову в правах і дозволяє дітям не бути обмеженими в своїх правах, вступати до вищих навчальних закладів, володіти державною мовою", - сказав Княжицький.

Нардеп зазначив, що необхідність ухвалення цього закону об'єднала майже весь сесійний зал Верховної Ради. Доопрацьований комітетом законопроект підписали представники 6 фракцій та позафракційні, у т.ч. більшість співавторів трьох попередніх законопроектів про українську мову.

"Ми повинні негайно скористатися цим історичним моментом, відчути всю відповідальність, яку на нас поклали виборці, та ухвалити закон про застосування української мови як державної. Суспільство з нетерпінням очікує на прийняття цього закону", - резюмував голова комітету.

Проект закону №5670-д про забезпечення функціонування української мови як державної наразі передано парламентським комітетом із поданням про розгляд. Депутати очікують його ухвалення ще до Нового року.