На Донеччині вдвічі побільшало вибухів, - ОБСЄ

ОБСЄ зафіксувала значне збільшення кількості вибухів у Донецькій області упродовж доби 3 жовтня

Про це йдеться в звіті ОБСЄ.

Так, за даними ОБСЄ, в порівнянні з попередньою добою в цей день було зафіксовано вдвічі більше вибухів - 46 проти 23.

Вночі 3 жовтня камера СММ у Авдіївці зафіксувала вогневу активність у такій хронологічній послідовності: 1 снаряд із північного заходу на південний схід, 2 снаряди зі сходу на захід і 4 снаряди із північного заходу на південний схід — усе за 3–5 км на східно-південний схід. Упродовж дня 3 жовтня спостерігачі в Авдіївці чули 1 вибух невизначеного походження і 15 пострілів зі стрілецької зброї за 3–6 км на південний схід і східно-південний схід.

У ніч на 3 жовтня камера СММ у Широкиному зафіксувала трасуючі снаряди, 1 вибух невизначеного походження, 3 активно-реактивні снаряди (1 зі сходу на захід і 2 з південного заходу на північний схід) — усе на невстановленій відстані на північ. Удень 3 жовтня та сама камера зафіксувала 8 вибухів, оцінених як розриви снарядів, усі на невстановленій відстані на північ.

Вранці 3 жовтня камера СММ на Донецькій фільтрувальній станції зафіксувала 3 вибухи, оцінені як розриви снарядів на відстані 1–2 км на південь.

Упродовж дня 3 жовтня на залізничній станції у підконтрольній "ДНР" Ясинуватій (16 км на північний схід від Донецька) спостерігачі чули 9 вибухів невизначеного походження і постріли зі стрілецької зброї. На південно-західній околиці Ясинуватої спостерігачі чули 14 вибухів невизначеного походження, 9 черг із великокаліберного кулемета і 15 пострілів зі стрілецької зброї.

Удень 3 жовтня у підконтрольній "ДНР" Олександрівці патруль місії чув 7 вибухів невизначеного походження за 3-5 км на північний захід.

На залізничному вокзалі підконтрольного "ДНР" Донецька спостерігачі чули 1 вибух невизначеного походження, у мікрорайоні Трудівські Петровського району Донецька - також 1 вибух невизначеного походження.

Близько опівдня 3 жовтня на північно-західній околиці підконтрольного уряду Павлополя (26 км на північний захід від Маріуполя) спостерігачі чули близько 100 черг із великокаліберного кулемета, 4 постріли з автоматичного гранатомета, 4 постріли з гармати БМП (30 мм) і 3 черги зі стрілецької зброї — усе за 0,7–2 км на північно-північний схід.

Упродовж дня 3 жовтня приблизно в 3 км на північно-північний захід від підконтрольного уряду Лебединського (16 км на північний схід від Маріуполя) команда СММ чула 3 вибухи (2 розриви снарядів, один постріл) за 3 км на схід.

Вдень 3 жовтня у підконтрольному "ДНР" селі Пікузи (колишнє Комінтернове, 23 км на північний схід від Маріуполя), спостерігачі чули 2 розриви мінометних мін за 1 км на захід.

У Луганській області місія зафіксувала 6 вибухів. Упродовж дня 3 жовтня в селищі Лоскутівка (72 км на захід від Луганська) команда місії чула 3 черги з гармати БМП-2 і 6 вибухів невизначеного походження за 8–10 км на південний захід.