Японці створили робота, який захищає від спілкування з реальними людьми

В японському університеті Гіфу побудували роботизовану оболонку для людей, які відчувають проблеми з соціалізацією або страждають розладами аутистичного спектру

Про це повідомляє  Motherboard.

При відчутті дискомфорту, страху чи паніки при спілкуванні користувач може зайти в чорну коробку, яка зовні обладнана камерами, а всередині - монітором.


Дослідники називають винахід "особистим мобільним простором", який має допомогти людині при складнощах у спілкуванні. Коли користувач знаходиться всередині, люди по той бік проектуються на екран у вигляді анімованих аватарів, покликаних зменшити почуття тривоги. Для цього використовується технологія розпізнавання осіб, яка враховує рухи та міміку.

Якщо користувач всередині коробки захоче рухатися, він повинен підійти до одного з країв і пристрій поїде в обрану сторону на маленьких колесах. У прототипі встановлений тільки один екран, але в майбутніх версіях з чотирьох сторін з'являться монітори для одночасної взаємодії з декількома людьми.

Згідно з доповіддю, перші випробування пристрою показали "незадовільні" результати. Користувачі продовжували відчувати себе затиснутими і переляканими, хоч і спілкувалися з персонажем з аніме, а не з реальною людиною. Однак кількість реплік у діалозі подвоїлася, що говорить про підвищення продуктивності.

При цьому вчені розуміють, що прототип не здатний спускатися по сходах, повноцінно пересуватися і викликає в оточуючих дискомфорт. Вони мають намір вирішити цю проблему, щоб допомогти людям, які відчувають проблеми в спілкуванні.