"Самопоміч" виключила нардепа через законопроект про Донбас. Вона у відповідь назвала фракцію популістами

"Самопоміч" виключила з фракції нардепа Наталю Веселову через голосування за продовження дії закону про особливий статус Донбасу

Про це 6 жовтня повідомляє прес-служба партії.

"Підставою для виключення було вчинення дій, які ганьблять репутацію фракції і політичної партії, зокрема, це ініціювання законопроектів, які заперечують окупацію, заперечення в публічних виступах факту окупації всупереч позиції фракції. Останньою краплею було сьогоднішнє голосування за продовження дії закону про особливий статус Донбасу, проти чого категорично виступали всі члени фракції "Самопоміч"", - зазначаються в повідомленні.

Зазначається, що ці дії свідчать про те, що Веселова не поділяє позицію фракції, її цінності і принципи.

Як повідомляють в "Самопомочі", раніше Веселовій було запропоновано самій вийти зі складу фракції, але цього рішення вона не прийняла через побоювання втратити мандат.

Веселова пояснила, чому голосувала за законопроект, внесений президентом Петром Порошенком, про продовження дії особливого статусу Донбасу. Також нардеп закликала "не займатися популізмом, а відстоювати державницьку позицію".

"Не грати на руку Росії та допомагати їй зняти з себе санкції, якщо б Україна не продовжила дію закону про особливий статус окремих районів Донбасу та була б звинувачена у порушенні Мінських домовленостей. Не відмовлятись від 3 млн. наших громадян, що залишились у заручниках у агресора на території Донбасу, а підтримувати зв'язки з цивільним населенням. Не відрізати Донбас, а повертати та реінтегрувати його", - наголосила Веселова.