Син екс-заступника міністра енергетики продавав Польщі вугілля з ОРДЛО, - ЗМІ

Співвласником компанії Doncoaltrade, яка продавала Польщі вугілля з ОРДЛО, є Роман Зюков - син колишнього першого заступника міністра енергетики та вугільної промисловості України Юрія Зюкова

Відповідні дані містить реєстр підприємств Польщі, передає "Українська Правда".

За даними реєстра, Роману Зюкову належить 40% акцій вартістю 4 тис. злотих (близько 30 тис. грн). Іншим власником є Олександр Мельничук із 60% акцій, який певний час був заступником "міністра енергетики" окупаційної адміністрації на Луганщині.

Роман Зюков є сином Юрія Зюкова. Останній у 2006-2007 роках був першим заступником Міністра вугільної промисловості, а у 2009 році виступав на боці кандидата на посаду президента Юлії Тимошенко.

У квітні 2016 року після скандалу прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив СБУ розібратися, чи пов'язаний Юрій Зюков із бойовиками "ЛНР". 17 травня 2016 року СБУ заявила, що не має інформації про причетність екс-заступника міністра енергетики та вугільної промисловості і на той момент радника міністра енергетики Ігоря Насалика Юрія Зюкова до діяльності так званої "ЛНР".