YouTube змінив пошуковий алгоритм через ролики, які називають стрілянину в Лас-Вегасі постановкою

YouTube змінив алгоритм видачі відеороликів по темі стрільби в Лас-Вегасі після того, як перші рядки заполонили ролики з теоріями змов, звинуваченнями на адресу влади США і фейковими новинами

Про це повідомляє The Guardian.

Представники відеохостингу підтвердили, що тепер відео з перевіреною інформацією від авторитетних джерел будуть розташовуватись вище, ніж блоги з думками і підроблені новинні сюжети. "У випадку з новинами у нас є кілька тисяч джерел, які надають різні точки зору", - пояснили в YouTube.

Алгоритми відеохостингу Google автоматично визначають, які відео будуть виводитися в рекомендаціях користувачів і виводитися в пошуку вище за інших. Компанія не розкрила, як саме працює система: відомо, що враховується популярність ролика і історія переглядів користувача.

Виявилося, що на п'ятій сходинці пошуку YouTube за запитом "стрілянина в Лас-Вегасі" виводилося відео про те, чому інцидент був постановкою. Також високо розташовувався  ролик про те, що вбивця був посланий Ілюмінатами і створений ЦРУ.

Фейкові новини та матеріали з конспірології показувалися нарівні з новинними сюжетами телеканалів Fox News і CBS News. На думку родичів постраждалих, YouTube необхідно стежити за тим, щоб такі відео не набирали мільйони переглядів.

Читайте також: Заможний бухгалтер, не злочинець та не екстреміст. Історія терориста, який вбив 59 людей у Лас-Вегасі