"Він - раціональний актор": ЦРУ не вважає Кім Чен Ина божевільним

Представники Центрального розвідувального управління США впевнені, що у лідера КНДР Кім Чен Ина є свої причини вести політику так, як він це робить зараз

Про це заявив заступник помічника директора місії Корейського центру ЦРУ Йонг Сук Лі, повідомляє CNN.

Він зауважив, що лідер ПІвнічної Кореї діє не як маніакальний провокатор, а  як "раціональний актор", який мотивований чіткими довгостроковими цілями. 

"У того, що зробив Кім Чен Ин, є чітка мета. Він би просто так не прокинувся одного разу і не вирішив, що хоче знищити Лос-Анджелес  ядерною зброєю. Він хоче правити довго і померти спокійно в своєму ліжку", - наголосив Сук Лі.

Таким чином, розуміння цієї мети військовими та спецслужбами США може виявитися ключовим у запобіганні потенційно руйнівному військовому конфлікту.

 

3 вересня уряд КНДР заявила про успішне випробування боєголовки з термоядерним зарядом для міжконтинентальної балістичної ракети.

У відповідь на дії КНДР, Дональд Трамп назвав Північну Корею загрозою для США і заявив, що розмови з Пхеньяном не спрацюють.

Вранці 15 вересня Північна Корея випустила ракету, яка пролетіла над японським островом Хоккайдо та впала у води Тихого океану.

Під час виступу в ООН президент США Дональд Трамп заявив, що Сполучені Штати можуть повністю знищити Північну Корею, якщо у Вашингтону більше не буде іншого вибору.

21 вересня президент США Дональд Трамп заявив, що підписав указ про розширення санкцій щодо компаній і приватних осіб, які ведуть справи з КНДР.

3 жовтня речниця Білого дому Сара Сандерс заявила, що самі розмови з КНДР не допоможуть.