10-тисячний хор, який співає українською в Москві, - це перемога: Бабкін пояснив свої концерти в РФ

Після скасування концерту у Львові український виконавець Сергій Бабкін пояснив, чому після 2014 року продовжує виступати в Росії та чому давав концерт в анексованому Криму

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Ми зробили все можливе і залежне від нас, щоб концерт відбувся. За день до концерту у Львові я подзвонив ініціатору блокування концерту Антону Петровському й запропонував зустрітися з ним о 12:00 в Музеї Ідей, щоб один на один обговорити питання, що цікавлять і вислухати його. Пропонував, якщо йому так це потрібно, зняти нашу розмову на камеру. Але він мені чітко дав зрозуміти, що один зустрічатися не буде, і що їм потрібен скандал і максимальна увага, пов'язані з ним", - сказав Бабкін.

За його словами, активістам, що блокували концерт, "не потрібен був діалог, на жаль, вони не готові слухати".

"Незважаючи на те, що після попередньої розмови ми розуміли всю марність цієї зустрічі, ми використовували можливість сісти за стіл переговорів. Однак цим людям не потрібен був діалог, на жаль, вони не готові слухати".

Український виконавець пояснив, чому не припинив свою гастрольну діяльність в Росії в 2014-му році.

"Це непопулярна, але виважена позиція. По-перше, я вважаю, що 10 000 чоловік, які хором співають пісні українською мовою в самому центрі Москви - це перемога України. Ми не представники шоу-бізнесу, і не розважальна група. Як артист, кожен раз я виходжу на сцену не для того, щоб потішити своє самолюбство або чиєсь, а для того, щоб пробудити в серці кожної людини доброту, світло та людяність", - зазначив Бабкін.

За його словами, він виступає в Росії не для еліти і політиків, а для "людей, більшість з яких підходять до нас після концерту і просять прощення за дії своєї влади".

"Ми вважаємо неймовірно важливим під час засилля пропаганди підтримувати цих людей і показувати їм справжню Україну, а не ту, яку їм малюють в їхніх телевізорах", - наголосив виконавець.

Також він зізнався, що давав концерт в анексованому Криму в 2014 році, уточнюючи, що "виступали в українському Криму".

"Так, ми дійсно виступали в Криму в 2014-тому році, але виступали в українському Криму, заїхавши в нього з материкової частини України і продовжуємо вважати Крим - Україна. На нашому концерті люди піднімали українські прапори, а в якості автографів ми писали людям "Слава Україні", - прокоментував Бабкін.