Кращим вчителем України став 71-річний викладач фізики

Національну премію конкурсу серед учителів, які зробили видатний внесок у професію, Global Teacher Prize Ukraine 2017, отримав вчитель фізики і астрономії з Чернівців 71-річний Паул Пшенічка

Про це повідомляється на сторінці конкурсу у Facebook.

Церемонія нагородження відбулася у Києві 7 жовтня.

Пшенічка отримає 100 000 гривень, рік безкоштовного підвищення кваліфікації та поїздку на Global Education and Skills Forum 2018 в Дубай.

Також Пшенічка має шанс стати кращим вчителем світу і отримати Міжнародну премію Global Teacher Prize, яку у 2014 році заснував арабський мільярдер Санні Варкі. Її мета - знайти найкращих учителів-новаторів з усього світу та відзначити переможця нагородою в $1 млн. 

Український етап премії ініціювала громадська організація "Освіторія". Мета загальнонаціонального конкурсу - не тільки популяризувати новаторські підходи в освіті, а й підняти престиж самої професії вчителя. 

За даними ЗМІ, Паул Пшенічка визнаний найкращим учителем фізики світу за версією Intel, є заслуженим учителем України, почесним членом Лондонського інституту фізики. У 1991 році він створив для обдарованих учнів наукове товариство "Квазар", один із засновників методу проектно-орієнтованого навчання у школах.