На трибунах "Олімпійського" вперше з'явиться дитячий фан-сектор

Вперше під час матчу збірної України на трибунах "Олімпійського" з'явиться окремий дитячий фан-сектор

500 юних футболістів організовано заповнять трибуни головної спортивної арени країни, передає Еспресо.TV.

Тренери дитячо-юнацьких шкіл Києва та області з рук віце-президентів Федерації футболу отримують бажані квиточки на матч Україна-Хорватія. А в подарунок ще й атрибутику національної команди. Дітлахи відразу ж приміряють нові курточки. І всі вже мріями на стадіоні.

Репетицію як вболівати за збірну вони провели на тренуванні напередодні матчу. Сектор майорів в жовто-блакитних кольорах.

Кумири, гравці національної збірної з'явились перед трибунами сектору наймолодших вболівальників. Своїх зірок-улюбленців діти впізнають вже змалечку.

"Я одразу впізнав Андрія Ярмоленка, Андрія П'ятова, Євгена Конопляеку", - розповідає маленький футбольний фанат.

Цей унікальний проект започаткувала Федерація футболу України спільно із фан-рухом вболівальників "Вірні збірній!".

"Ми започаткували рух "Вірні збірній .Діти". Це надзвичайно важливо для нас. Таким чином ми хочемо насадити цю любов до спорту, цю любов до футболу , щоб вони побачили за кулісами власне цей футбол, великий футбол! Могли поспілкуватися з тренером з командою. І я переконаний, що тут знаходяться майбутні Шевченки, майбутні Блохіни, майбутні Шовковські. І діти будуть несамовито підтримувати команду, вони люблять футбол і вони будуть вболівати за футбол", - сказав віце-президент Федерації футболу України Андрій Мацола.

Готове до матчу і старше покоління фанатів. Українські ультрас напередодні матчу заявили: "нам немає чого ділити з хорватськими фанатами. Жодних агресивних дій по відношенню до них ми не плануємо". Підтвердженням став товариський матч фанів на стадіоні імені Банникова.

"І ви бачите яка обстановка панує, ніяких сутичок! Нічого, дружня обстановка, і я сподіваюся так буде і сьогодні, сподіваюся і в нас буде такий же позитивний настрій і по закінченню сьогоднішньої гри", - розповів вболівальник збірної України Юрій Кропивницький.

Сильнішими виявилися фанати збірної України. Вони вирвали вольову перемогу з рахунком 2-1.