У прокуратурі розповіли, як готувалося вбивство Вороненкова

Генпрокурор Юрій Луценко та працівники прокуратури розповіли деталі підготовки та вбивства російського екс-депутата Дениса Вороненкова на замовлення підконтрольного ФСБ російського бандита Володимира Тюріна

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Тюрін, використовуючи зв'язки в кримінальному світі України, залучив до виконання злочина свого давнього товариша по криміналу Василенка Юрія Олександровича, який раніше був засуджений у Росії.

Група була поділена на дві: групи організаторів, до якої входив Василенко та співорганізатор Лось, і група виконавців, до якої входили Левенець, Паршов і Тарасенко.

Отримавши завдання від Тюріна, Василенко прибуває до України, залучає свого товариша Лося, вони приїжджають до Києва, починають підшукувати виконавців - колишніх учасників АТО.

Лось перебував під слідством у Дніпропетровській області, знаходився в СІЗО в одній камері з Левенцем. Левенець, маючи злочинні зв'язки з  Паршовим і Тарасенко, залучає їх.

Василенко приїхав до Києву з Лосем і вони зняли 3 квартири в Києві. Одна з них - на бульварі Тараса Шевченка - безпосередньо в будинку, де проживав Вороненков, щоб спостерігати за ним і його сім'єю.

Читайте також: Крим, школа диверсантів, Нацгвардія. Хто такий вбивця екс-депутата Вороненкова

4 березня до Василенка з Росії приїхав громадянин РФ, який передав автомобіль "Деу Ланос" із довіреністю на неіснуючу особу з неіснуючим адресом у Києві.

9 березня злочинці залишають у камері схову на автовокзалі зброю, яку 17 числа вилучила поліція.

14 березня Василенко орендує авто "Тойота Ленд Крузер", щоб слідкувати за Вороненковим, знаходячись у дворі, де той проживав. 

20 березня в Україну прибув громадянин Росії Дмитро Володимирович Тюрін, син злодія в законі Тюріна, який привіз частку грошей.

20 березня, за 3 дні до вбивства, Левенець орендував квартиру на Трьохсвятительській. 22 березня в невстановленої особи Левенець придбав пістолет ТТ.

У день вбивства 23 березня в 06:45 на центральному автовокзалі Києва Левенець зустрічає Тарасенка - водія. Після цього він вирушає до вул. Трьохсвятительської. Левенець проводить кілера Паршова до піцерії, де чекає водій Тарасенко.

Левенець повертається на Трьохсвятительську та приблизно об 11:15 сідає в метро Хрещатик і їде до Солом'янської поліції, створюючи собі алібі.

Лось із авто спостерігає у дворі Вороненкова. Вороненков виходить, сідає в авто, Лось по рації сповіщає Тарасенка та Паршова, які їдуть за Вороненковим.

Об 11:27 на місце вбивства під'їжджає автомобіль, Паршов виходить і підбирається до Вороненкова, наздоганяє Вороненкова, який іде з працівником розвідки. Кілер називає жертву по імені, Вороненков повертається, кілер стріляє у Вороненкова та охоронця.

Поранений хоронець вогнем у відповідь прицільно розстріляв кілера, в якого портрапили 8 куль.

Читайте також: Ким був вбитий екс-депутат Держдуми Вороненков

Після вбивства учасники злочинної групи зустрілися в ресторані біля Печерської Лаври,  після чого роз'їхалися. Тарасенко на "Ланосі" поїхав у Павлоград, де передав авто на розборку. Під час обшуку в Павлораді було знайдено частини автомобіля. 

Правоохоронці затримали Тарасенка та Лося. Організатору вбивства росіянину Тюріну повідомлено про підозру.