Американський режисер зняв інтерактивний серіал, яким можуть керувати глядачі

Режисер Стівен Содерберг зняв міні-серіал "Мозаїка", у якому глядачі можуть управляти розвитком сюжету

Про це повідомляє Вird in Flight.

Головна особливість нового шоу - розгалужений сюжет. Його можна змінювати залежно від того, який герой веде розповідь. Глядачі зможуть керувати ходом оповіді за допомогою мобільного додатку. Залежно від ланцюжка рішень, прийнятих користувачами на різних етапах сюжету, загальна історія виглядатиме по-різному. Таким чином кожен глядач буде створювати власну версію серіалу.

"Цей метод існує давно, однак нові технології дозволяють зробити цю форму набагато більш витонченою. Ми витратили багато часу, щоб поліпшити користувальницький досвід: я хотів переконатися, що все буде працювати максимально гладко і що в історії не будуть відчуватися "розриви". Зараз я цілком задоволений тим, що у нас вийшло. Єдине питання - чи зламається щось у момент, коли цим скористається мільйон людей одночасно", - розповів Стівен Содерберг.

Спершу серіал вийде у вигляді мобільного додатку: очікують, що він стане доступним уже в листопаді цього року. У січні 2018 року телеканал HBO покаже "неінтерактивному" версію серіалу з єдиною лінією розповіді.

HBO вже випустив трейлер інтерактивного міні-серіалу.