Дорога Дрогобич-Трускавець може обвалитися, - представник РДА

На автомобільній дорозі, що з’єднує Трускавець і Дрогобич, виявили численні тріщини, які з’явилися там після нещодавнього обвалу карстових пустот закинутих калійних шахт

Про це повідомляє Zaxid.net. 

За словами фахівців, обвал дороги – це лише питання часу. Зараз тут дозволений рух лише легкового транспорту, і вже розробляється план альтернативного шляху.

Внаслідок масштабного обвалу карстових пустот 30 вересня біля Трускавця на відрізку дороги Трускавець – Дрогобич утворилося 5 тріщин, які зафіксувала Служба автомобільних доріг Львівщини.

У понеділок, 9 жовтня, тріщини виділили білою фарбою, щоб спостерігати за динамікою їхнього розростання. 

"Йдеться про територію протяжністю приблизно 2 км. Рішенням комісії з питань надзвичайних ситуацій області від 30 вересня тут заборонений рух габаритного транспорту, об’їзд відбувається через Стебник.

Зараз Івано-Франківський інститут нафти і газу аналізує стан цих доріг", - зазначив Андрій Ванівський, завідувач сектору з питань цивільного захисту Дрогобицької РДА.

За словами начальника Служби автомобільних доріг у Львівській області Руслана Кандибора, на дорозі є загроза обвалу, відтак, найімовірніше, цю дорогу взагалі закриють для транспорту. "У будь-який момент може бути обвал й цю дорогу взагалі закриють.

Поки цією дорогою може їздити тільки легковий транспорт, на цьому відрізку встановлені знаки про те, що тут заборонені зупинки та є обмеження габаритного транспорту", – зазначив він.

На уточнювальне запитання про те, чому дорогу не закриють для руху усього транспорту, якщо обвал може статись будь-якої миті, Кандибор відповів, що наразі "не спостерігають явної загрози" обвалу, й окреме рішення про заборону транспорту має винести комісія з питань надзвичайних ситуацій.

Окрім того, за словами начальника Служби автомобільних доріг у Львівській області, зараз в області розробляють план альтернативної дороги до Трускавця.