Міноборони закупить нові БТР-4 та замовить протитанкові "Корсари"

Міністерство оборони планує значно збільшити фінансовий ресурс на модернізацію і закупівлю нової техніки, і не тільки українського виробництва

Про це повідомив міністр оборони України Степан Полторак на своїй сторінці у Facebook.

"По завершенню Міжнародної спеціалізованої виставки озброєння, яка відкрилася сьогодні у Києві, буде підписано контракт на закупівлю БТР-4Е останньої модернізації. Цього року було зроблено зміни до державного оборонного замовлення, і планується значно збільшити замовлення для Збройних Сил України на протитанкові ракетні комплекси "Стугна", "Корсар", - написав він.

Окрім цього, за словами міністра, враховуючи фінансовий ресурс, який міністерство оборони отримало влітку, зараз проходить процедура підписання договорів і початок виробництва танків "Оплот".

"Пріоритети, які ми бачимо на наступний рік, це — засоби протиповітряної оборони, протитанкові засоби, засоби радіоелектронної боротьби, безпілотні літальні апарати", - додав він.

10 жовтня на міжнародній оборонній виставці AUSA-2017, що проходить у Вашингтоні, спецекспортер "Укроборонпрому" представив безпілотний наземний комплекс "Фантом-2".