Прокуратура у закарпатському Тячеві "кришує" нелегальні гральні заклади, - ГПУ

Генеральний прокурор України Юрій Луценко відвідав Тячівську місцеву прокуратуру у зв’язку із скаргами про нібито причетність її співробітників до діяльності у місті 8 гральних закладів

Про це у Facebook повідомляє прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

"Керівнику Тячівської місцевої прокуратури було поставлено ряд запитань щодо чисельних скарг жителів району на діяльність незаконних гральних закладів, бездіяльність місцевої прокуратури у протидії вказаному явищу, а також "кришуванні" незаконного бізнесу правоохоронними органами та інших негативних явищ", - йдеться у повідомленні.

Працівниками Генеральної інспекції Генпрокуратури прокурор Тячівської місцевої прокуратури був супроводжений до Ужгорода для проведення необхідних слідчих дій.

Під час зустрічі з колективом Тячівської місцевої прокуратури Генпрокурор зазначив, що у місті 10 тисяч населення і функціонують гральні заклади.

"Якщо місцевий прокурор не бачить нелегальної вирубки (лісу - ред.) та гральних автоматів, значить він не працює… Якщо кримінальних проваджень нема, то за що ви отримуєте заробітну плату", - зауважив Луценко, звертаючись до працівників прокуратури.

Відділом досудового розслідування кримінальних правопорушень, вчинених прокурорами та працівниками органів прокуратури, слідчого управління Генеральної інспекції ГПУ здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України. 

У ході досудового розслідування перевіряється факт причетності керівника Тячівської місцевої прокуратури Закарпатської області на предмет зловживання своїм службовим становищем з метою особистого збагачення, систематичного одержання неправомірної вигоди за покривання протиправної діяльності у сфері грального бізнесу.

Проведено обшуки за місцем проживання та у службовому кабінеті керівника Тячівської місцевої прокуратури Закарпатської області.

Тривають допити працівників вищевказаних гральних закладів на предмет встановлення причетності до їх діяльності працівників правоохоронних органів.