У Генштабі відзвітували про моральний рівень бійців АТО

Моральний стан та готовність українських військових до виконання завданнь, у тому числі в зоні АТО, на високому рівні та навіть зросли у порівнянні з 2016 роком

Про це заявив начальник Головного управління морально-психологічного забезпечення ЗСУ генерал-майор Олег Грунтковський, передає прес-служба Генштабу.

"У порівнянні з 2016 роком вдалося досягнути покращення морально-психологічного стану та стану військової дисципліни, перш за все, у військових частинах, які виконують завдання в районах проведення АТО. Понад 75% військовослужбовців оцінюють себе повністю готовими до виконання завдань, 81% опитаних вказують на беззаперечну довіру до безпосередніх командирів", - сказав Олег Грунтковський.

Грунтковський зазначив, що позитивні тенденції відобразилися у зменшенні випадків порушень дисципліни на 9% відсотків, скороченні на 36% небойових втрат особового складу, зменшенні кількості злочинів із незаконним поводженням зі зброєю на 5%. Крім того, впродовж 2017 року на 30% зменшилася кількість ДТП за участі військовослужбовців.