Україна показала новий безпілотник на виставці у США

На міжнародній оборонній виставці AUSA-2017, що проходить у Вашингтоні, спецекспортер "Укроборонпрому" представив безпілотний наземний "Фантом-2"

Про це повідомляє прес-служба концерну.

"Провідний спецекспортер Державного концерну "Укроборонпром" – ДГЗП "Спецтехноекспорт" здійснив світову прем’єру нової безпілотної наземної бронемашини "Фантом-2" на міжнародній оборонній виставці AUSA-2017, що нині триває в Вашингтоні. Ця техніка є продовженням лінійки українських інноваційних "Фантомів" задля ведення сучасних бойових дій", – йдеться в повідомленні.

Як відзначив директор "Спецтехноекспорту" Павло Барбул, український ОПК швидко імплементує досвід гібридної війни та впроваджує у виробництво новітні розробки. Перший "Фантом" був представлений міжнародній спільноті в лютому на IDEX-2017, через півроку фахівці розробили наступну його модифікацію.

У концерні повідомили, що "Фантом-2" має колісну формулу 8х8 та може бути оснащений гусеницями. Запас ходу нового "Фантому" сягає до 130 км, він здатен розвивати швидкість майже до 60 км/год, а потужність гібридного двигуна сягає 80 кВт.

"Керування здійснюється за захищеним радіоканалом, дальність якого сягає 20 км, або через волоконний кабель довжиною 5 км. Машина оснащена спареним 23-мм автоматичним кулеметом, системою залпового вогню некерованими ракетами РС-80 та двома пусковими установками для керованих протитанкових ракет", – зазначається у повідомленні.

Зауважимо, що "Укроборонпром" вперше представляє розробки українського ОПК на міжнародній виставці озброєння AUSA-2017 (Association of the US Army) у Вашингтоні. На стенді концерну представлена новітня українська техніка – бронемашини, міномети, модернізовані танки, ракетно-артилерійське озброєння.