Україна залучила 700 млн євро інвестицій у "зелену" енергетику

Україна залучила у розвиток альтернативних джерел енергії понад 700 мільйонів євро впродовж трьох років

Про це повідомляє прес-служба Кабміну.

"Більше 700 млн євро інвестицій, залучених за останні 3 роки у генерацію "чистої" енергії, – свідчення сприятливого регуляторного поля та привабливого ринку з величезним ресурсним потенціалом", - заявив голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

За словами чиновника, "зелена" енергетика також сприятиме забезпеченню населення робочими місцями та в перспективі допоможе вирішити проблему переробки сміття.

"Проекти з "чистої" енергетики вкрай необхідні Україні, адже вирішують не лише енергетичні, а й екологічні та економічні проблеми громад. Це зменшення шкідливих викидів вуглецю, активізація роботи місцевого бізнесу, підвищення зайнятості населення, пожвавлення економіки. Особливо актуальним для українських міст є виробництво енергії з відходів", - додав Савчук.

За даними Держенергоефективності, щороку в Україні вивозиться 10 млн тонн побутових відходів, із яких можна виробляти 3,5 млн Гкал тепла та 1,2 млрд кВт*год. електроенергії, заміщуючи 700 млн кубометрів газу на рік. Для освоєння такого потенціалу вже розробили економічну модель заводу з виробництва енергії з відходів. Крім того, Держенергоефективності працює над механізмом стимулювання підприємств до енергоефективності.