Відомий голлівудський продюсер покинув власну компанію через секс-скандал

Продюсер і засновник кіностудії Харві Вайнштейн був вимушений покинути власну компанію The Weinstein Company, яку він створив разом із свої братом Бобом, через секс-скандал

Про це повідомляє The New York Times.

Колишні співробітниці The Weinstein Company і голлівудські актриси, розповіли, що Вайнштейн приставав до них, пропонував інтимні стосунки або просив зробити масаж.

Незважаючи на те, що повідомлення охоплюють більше 30 років, раніше дівчата побоювалися говорити про це вголос через обмеження на критику начальства у внутрішньому кодексі.

Зокрема відкрито про сексуальні домагання розповіла актриса Ешлі Джадд. Проти Вайнштейна подали щонайменше вісім позовів.

Після розголосу скандалу проти поведінки продюсера виступили акторська профспілка SAG-AFTRA та велика частина представників Голлівуду.

Актриса Меріл Стріп, яка довгий час працювала з Вайнштейном, назвала його поведінку "непрощенною". За її словами, раніше це не було широко відомо у Голлівуді.

"Всіх тих, кого Вайнштейн привів до успіху, новини про його поведінку шокували", - сказала вона.

Режисер фільмів "Клерки" і "Догма" Кевін Сміт заявив, що відчуває сором. "Він профінансував перші 14 років моєї кар'єри, і зараз я дізнався, що, поки я отримував прибуток, інші страждали", - зазначив він.

Після вибуху скандалу Харві Вайнштейн вибачився за те, "як вів себе з колегами в минулому" та попросив у них вибачення.

За інформацією АР, через секс-скандал його компанія The Weinstein Company збирається змінити назву. Крім того, ім'я продюсера приберуть із титрів проектів, які зараз транслюють на телебаченні.

Харві і Боб Вайнштейни заснували свою компанію у 1970-х роках. З цього часу вони стали одними з найвпливовіших продюсерів у Голлівуді та випустили багато відомих фільмів – "Кримінальне чтиво", "Володар перснів", "Мерзенна Вісімка", "Безславні виродки".