Керівнику спецрозслідувань ГПУ винесли догану

Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів (КДКП) Генеральної прокуратури винесла догану начальнику департаменту спеціальних розслідувань відомства Сергію Горбатюку

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"Приблизно з лютого по липень заступник генерального прокурора вчиняв різні перешкоди з притягнення певних осіб у трьох кримінальних провадженнях. В одному випадку закрив кримінальне провадження, в іншому - не повідомляв про підозру судді. Ці рішення мною оскаржувалися, реакції не було. Потім була постанова - забрати в нас ці провадження, передати в інший підрозділ", - розповів він подробиці.

Після цього застпуник генерального прокурора Юрій Столярчук написав звернення до КДКП, що Горбатюк не передає провадження в інший підрозділ, в чому нібито є ознаки "дисциплінарного порушення".

На думку начальника департаменту спецрозслідувань ГПУ, у комісії підійшли формально до вирішення справи.

"Сьогодні КДКП погодилася з його пропозицією - оголосила догану. Вони підійшли винятково формально - є постанова невиконана, отримуйте догану. А про те, що є низка незаконних дій за ознаками злочину дій керівництва, які призвели до цієї ситуації, - цьому жодної оцінки не надано", - заявив Горбатюк.

Це рішення він обіцяє оскаржувати.

"Буду оскаржувати. Це рішення є незаконним і по суті, і по формі. Закон передбачає два способи оскарження - в адміністративному суді і у Вищій раді правосуддя. Я думаю, що буду оскаржувати в адміністративному суді", - сказав він.

У Генпрокуратурі цю ситуацію наразі не коментували.