Слідком Росії заочно арештував Парасюка та оголосив у міжнародний розшук

Народного депутата Володимира Парасюка та ще трьох українських громадян заочно арештували в Росії за "напади на диппредставництва" у 2014-2016 рр. та за "наругу над російським прапором"

Про це повідомила офіційна представниця Слідчого комітету Росії Світлана Петренко, передає ТАСС.

"Слідством встановлена ​​причетність до нападу в 2014 році на посольство Росії в Києві громадян України Володимира Романцова, Олексія Бакая і Володимира Назаренка, які брали активну участь в умисному псуванні майна російської дипмісії, а останній також брав участь в нарузі над державним прапором Росії", - повідомила Петренко.

Окрім того, за її словами, до нападу в березні 2016 року на генконсульство у Львові та нарузі над російським прапором причетний нардеп Парасюк.

"Зазначені особи оголошені в міжнародний розшук і за клопотанням слідства суд заочно обрав щодо них запобіжний захід у вигляді взяття під варту", - зазначила представниця Слідкому.

За її словами, на підставі зібраних доказів, в тому числі відеозаписів, отриманих з відкритих джерел, і результатів судових експертиз, винесені постанови про притягнення всіх чотирьох в якості обвинувачуваних у скоєнні злочину за статтею "напад на установу, яка користується міжнародним захистом, вчинене з метою ускладнення міжнародних відносин").

Назаренко та Парасюк також звинувачуються за статтею "наруга над державним прапором РФ".