У САП розповіли деталі розкрадання 150 млн у Міноборони

Розтрату близько 150 млн грн високопосадовцями Міноборони було здійснено за схемою зміни вартості палива для міністерства після проведення конкурсу на постачання

Про це розповів глава Спеціалізованної антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, передає Еспресо.TV.

"Було виділено 1 млрд грн на закупівлю 70 тис. тонн палива на потреби Міноборони. У квітні було укладено угоду, за місяць фірма, яка зобов'язалася поставити за цей 1 млрд 70 тис. тонн палива звернулася з пропозицією про перегляд угод, оскільки нібито відбулися коливання цін на ринку. Вони мотивували це інформаційною довідкою торговельно-промисловою палатою однієї з областей. За місяць на підставі розгляду цієї інформації було підписано додаткові угоди, і на цю суму, яка вже була фактично сплачена, замість 70 тис. тонн кількість палива було зменшено на 8,5 тис. тонн, що дорівнює 149,34 млн грн", - розповів Холодницький.

Керівник САП зазначив, що на висновок експертизи про те, що коливань вартості насправді не було, чекали понад 5 місяців.

За словами Холодницького, оскільки злочин особливо тяжкий, зловмисникам загрожує до 12 років ув'язнення, а обвинувачення проситиме арешт як запобіжний захід.