Цукерберг представив VR-гарнітуру, незалежну від телефона та комп'ютера

Глава Facebook Марк Цукерберг на конференції Oculus Connect презентував нову модель бездротової VR-гарнітури, яка працює без телефона чи комп'ютера

Про це повідомляє The Verge.

Компанія Oculus (яка знаходиться під керівництвом Facebook) представила шолом віртуальної реальності Oculus Go, основною особливістю якого є незалежність від смартфона або комп'ютера і вартість у $200.

Цукерберг назвав Oculus Go " найбільш доступною VR-гарнітурою за історію".  Пристрій обладнаний вбудованою аудіосистемою і екраном з роздільною здатністю 2560 на 1440 пікселів. Про інші характеристики компанія не повідомила.

Oculus Go почнуть продавати в 2018 році. Компанія розраховує, що завдяки шолому аудиторія віртуальної реальності досягне мільярда людей.

Читайте також: Російські боти допекли Facebook. Як мережа боротиметься з пропагандою

Разом з анонсом нової VR-гарнітури, компанія знизила ціну на топову модель - Oculus Rift - до $399. Шолом віртуальної реальності дешевшає не вперше: два роки тому він коштував $599.

Також компанія анонсувала ще один шолом віртуальної реальності під кодовою назвою Santa Cruz. Його почнуть розсилати розробникам в листопаді 2018 року. Його характеристики і ціна залишаються невідомими.

У комплекті з Santa Cruz йтимуть бездротові контролери, які будуть працювати в тандемі з гарнітурою і зможуть відстежувати тіло і рухи користувача без додаткових камер.