Депутати Держдуми скасували візит у США через зняття прапорів Росії з дипустанов

Спікер Держдуми Росії В'ячеслав Володін скасував візит групи депутатів у США через зняття російських прапорів із будівель дипустанов

Про це повідомив віце-спікер Держдуми Петро Толстой, передає російський "Интерфакс".

"Не поїдуть. Це рішення прийняв голова Держдуми", - сказав Толстой.

Депутати мали взяти участь у третьому щорічному міжнародному форумі у Нью-Йорку 26-30 жовтня.

Толстой також заявив, що будівлі дипустанов Росії у США є власністю РФ і що над ними мають бути відповідні прапори.

"Я сподіваюся, що США це рішення переглянуть, і прапор повернеться на місце. Жодного перегляду статусу цієї власності, наскільки я знаю, не було", - додав Толстой.

В апараті Держдуми зазначили, що чекають на вибачення від американців.

"Це рішення буде до тих пір, поки від американської сторони не надійдуть відповідні роз'яснення та вибачення", - заявили в апараті.

Нагадаємо, російські дипломати заявили, що влада США вкрала триколор над консульством у Сан-Франциско.

28 липня МЗС Росії постановив до 1 вересня скоротити число дипломатичних і технічних співробітників посольства США в Москві і в генконсульствах в Санкт-Петербурзі, Єкатеринбурзі та Владивостоці до 455 осіб. Крім того, з 1 серпня посольству США в Москві заборонено користуватися дачею в Срібному бору й складськими приміщеннями на Дорожній вулиці в Москві.

 У відповідь, 23 серпня 2017 року посольство США в Росії оголосило, що припиняє видавати неімміграційні візи в російських регіонах.

США обмежили видачу віз у Росії після вимоги Москви зрівняти кількість дипломатичних працівників у Росії та США до 455 осіб.

Пізніше США зажадали від Росії закрити генеральне консульство у Сан-Франциско та ще два дипломатичні об’єкти на своїй території.