Гонщик керував суперкаром Nissan за допомогою PlayStation 4

Британський підрозділ Nissan спільно з Sony Interactive Entertainment Europe представив дистанційний автомобіль Nissan GT-R / C для геймерів

Про це пише entertainment-focus.com.

Керування автомобілем здійснюється за допомогою джойстика від консолі PlayStation 4.

Гонщик команди Nissan Nismo Ян Марденборо (Jann Mardenborough), який виступає в лізі F3, протестував суперкар на гоночній трасі в Сільверстоуні.

Найшвидше коло автомобіль подолав за одну хвилину і 17,47 сек. при середній швидкості 122 кілометри на годину. Максимальна швидкість розгону Nissan GT-R / C склала 211 кілометрів на годину.

Інженери встановили в спорткар чотири роботизовані механізми, що відповідають за роботу рульового управління, гальм, коробки передач і педалі газу.Вони перебували під управлінням шести комп'ютерів, які передавали сигнали від бездротового контролера до автомобіля. Показники приладів суперкара виводилися на екрані в салоні вертоліта, звідки Марденборо керував машиною.

Заїзд став частиною промо-кампанії до виходу гри Gran Turismo Sport. Він також присвячений 20-річному ювілею  Nissan серед гоночних авто. Марденборо також починав свою професійну кар'єру з гоночних відеоігор, а в 2011 році став переможцем змагань Nissan PlayStation GT Academy Europe.