Gucci відмовиться від хутра з наступного року

Всесвітньо відомий бренд гламурного одягу Gucci з 2018 року відмовиться від натурального хутра

Про це заявив президент компанії Марко Біззаррі, передає ВВС.

За словами Біззаррі, таке рішення є частиною зобов'язань щодо "екологічності".

Gucci більше не використовуватимуть хутро норки, степового вовка, єнотового собаки, лисиці, кролика та інших тварин, яких виростили спеціально або спіймали у дикій природі.

"Соціальна відповідальність є однією з основних цінностей компанії Gucci. Ми й надалі намагатимемося зробити краще для навколишнього середовища та тварин", - сказав Біззаррі.

За його словами, новий підхід частково ухвалили завдяки креативному директору компанії Gucci Алессандро Мікеле, якого призначили на цю посаду в 2015 році.

"Під час вибору нового креативного директора я хотів знайти когось, хто поділяє ті самі цінності. Я відчув це відразу ж, коли вперше зустрів Алессандро", - сказав Марко Біззаррі.

Залишки хутряних виробів Gucci продадуть із аукціону, кошти від якого передадуть захисникам тварин Humane Society International і LAV.

Президент організації Humane Society International Кіті Блок привітала "гуманне рішення" бренду.

"Відмова Gucci від хутра - це величезна зміна правил", - сказала Блок.

За словами активістки, таке рішення відомого бренду матиме грандіозний вплив на увесь світ моди.

Gucci увійде до Альянсу противників натурального хутра - міжнародної групи організацій, яка організовує кампанії на захист прав тварин та сприяє розвитку альтернатив хутру в індустрії моди.

Минулого року конкурент Gucci - італійський модний бренд Armani - оголосив про відмову від хутра у своїх нових колекціях.