Климпуш-Цинцадзе розповіла, за яких умов Росія зможе повернути делегацію до ПАРЄ

Відповідно до ухваленої 11 жовтня резолюції Парламентської Асамблеї Ради Європи Росія зможе повернути свою делегацію до зали засідань тільки після виконання попередніх резолюцій ПАРЄ

Про це заявила в ефірі "Радіо Свобода" віце-прем'єр-міністр із питань європейської та євротлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, передає Еспресо.TV.

"Є деякі речі, які українській делегації вдалося внести в плані поправок у остаточну версію ухваленого вчора документу. Йдеться про те, що всі рішення мають ґрунтуватися на попередніх резолюціях ПАРЄ. Це означає, що Росія має виконати ті резолюції, щоб повернути делегацію до парламентської зали", - сказала Климпуш-Цинцадзе.

Урядовець зазначила, що це питання вирішуватиметься на початку 2018 року.

"Водночас ми усвідомлюємо, що впродовж найближчих місяців до січня 2018 року розгортатиметься як основна дискусія, так і якісь інтриги, лобістська робота в рамках ПАРЄ, зокрема Росією та її друзями - представниками різних країн, які намагатимуться повернути делегацію. Але остаточне рішення буде ухвалене в січні 2018 року", - наголосила Климпуш-Цинцадзе.