На Полтавщині троє поліцейських організували корупційну схему з вирубки деревини

11 жовтня на Полтавщині затримали на хабарі начальника, заступника та начальника сектору одного з відділів Нацполіції області, які вимагали в директора підприємства кошти і деревину

Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

"З початку серпня до одного з господарських товариств Лубенського району почали неодноразово приїжджати працівники поліції та перешкоджати здійсненню господарської діяльності, блокуючи техніку, зупиняючи порубку дерев, унеможливлюючи постачання клієнтам обробленої деревини", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що згодом керівник відділу поліції та його заступник вимагали від директора оброблену деревину на  майже 40 тис. грн для подальшої "співпраці".

"Частково виконавши цю вимогу, невдовзі директор отримала іншу - перерахувати 20 тис. грн на банківський рахунок. Проте і цього працівникам поліції виявилось замало, тому заступник начальника та начальник сектору відділу поліції висунули ще одну вимогу - передати їм деревину твердої породи на майже 12 тис. грн", - наголошують в прес-службі прокуратури.

Після передачі першої партії деревини за 4 тис. грн вимагачі були затримані.

Наразі їм готується повідомлення про підозру та вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.