Корупцію в Україні подолають спрощене адміністрування та зміна цінностей, - нардеп

Україна позбудеться іміджу найкорумпованішої країни Європи, коли буде спрощено адміністрування, а громадяни сповідуватимуть спільні цінності

Про це на III інвестиційному форумі у Миколаєві заявив голова комітету Верховної Ради з питань культури і духовності, депутат "Народного фронту" Микола Княжицький, повідомляє Еспресо.TV.

"У нас є вибір - чи ми мирна країна, де нормально живуть національні меншини, країна, куди можна інвестувати гроші, чи ми найкорумпованіша країна", - наголосив він.

При цьому у тому, аби довести, що Україна є failed state, тобто країною, що не відбулася, зацікавлена Росія, вважає політик.

За його словами, подолання корупції має відбуватися кількома шляхами.

"Боротьба з корупцією - це спрощення процедур. Тому що будь-яка простота в адмініструванні зменшує корупцію, тому що немає такої потреби", - пояснив Княжицький.

Окрім того, інвестиційній клімат залежить від пануючих у суспільстві моральних цінностей.

"Якщо ми відчуємо себе єдиною громадою зі спільною культурою, якщо ми відчуємо і гордість за себе, і власну відповідальність за те, яким чином ми себе подаємо назовні, а також коли ми будемо жити в спільній культурі, зі спільними цінностями і зі спільними уявленнями про те, що добре, а що погане, ми побудуємо європейську країну", - додав політик.