"ДНР" влаштувала збройну провокацію, щоб зашкодити роботі ОБСЄ

Терористи з окупованих територій Донбасу продовжують влаштовувати збройні провокації на лінії розмежування сторін та створюють перешкоди роботі патрулів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО з посиланням на слова української сторони у Спільному центрі з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК).

У відомстві розповіли, що вчора місія ОБСЄ перетинала лінію розмежування сторін на дорозі М-03 Світлодарськ-Дебальцеве. Ця процедура передбачає дзеркальне сходження в центр "сірої зони" з обох боків від лінії розмежування сторін патрулів ОБСЄ разом з представниками відповідних сторін СЦКК та саперами.

"Після одночасного початку дзеркального сходження, група, яка висувалась з боку підконтрольної Уряду території, добралась до середини "сірої зони" та ще протягом 20-25 хвилин очікувала прибуття відповідної групи з боку території ОРДО", - наголосили у штабі. 

Після цього представники СЦКК чули постріли з боку окупованого населеного пункту Лозове в напрямку населеного пункту Луганське.

"Українська сторона СЦКК засуджує такі провокаційні дії НЗФ ОРДО, які мають системний характер та свідчать про те, що керівництво ОРДО цинічно нехтує Мінськими домовленостями та свідомо прагне до подальшого загострення збройного конфлікту на Донбасі", - підсумувал у штабі.